Шкода м’яса, або Трохи про те, як ми себе вбиваємо

Як повідомляє УОМ, щоб усвідомити згубну дію м’ясних продуктів на людину, досить поглянути на сторінку атласу з біології про будову живих організмів. Всі хижаки, чий травний тракт пристосований до перетравлювання подібного виду продуктів, мають короткий стравохід з кислим середовищем всередині. Така особливість дозволяє запобігти гниттю плоті всередині шлунково-кишкового тракту: мінімальна довжина травного тракту прискорює проходження, а кисле середовище допомагає тваринам продуктам розщеплюватися і засвоюватися.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Людина, навпаки, має вкрай довгий стравохід, та й кислотність не така активна, як у тварин-м’ясоїдів. Тому люди фізично не в змозі переварити і засвоїти м’ясну продукцію: абсолютний максимум, який встигає засвоїтися в таких умовах, становить 60% від загальної кількості з’їденого. А решта загниває всередині стравоходу, зашлаковує організм і призводить до проблем зі здоров’ям.

Причому основна шкода м’яса для організму помітна далеко не відразу: крім зовнішнього ожиріння, існує ще й внутрішнє, яке куди небезпечніше. Такий дисбаланс рано чи пізно призведе до тотального збою в роботі органів і викличе серйозні порушення функціональності. Не варто думати, що постраждає тільки шлунково-кишковий тракт: «під удар» потрапляє серцево-судинна, сечостатева, імунна і інші системи, що відповідають за нормальну життєдіяльність. Досить кілька тижнів дотримуватися вегетаріанської дієти – і ви самі помітите, як зайва вага зникне, задишка стане менш вираженою, а артеріальний тиск перестане «зашкалювати». Це і стане найкращим доказом того, що природа не заклала в людині хижацький початок, а для прожитку зовсім не потрібно когось вбивати.

Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net