Site icon zakarpatpost.net

Шкода м’яса, або Трохи про те, як ми себе вбиваємо

User comments

Як повідомляє УОМ, щоб усвідомити згубну дію м’ясних продуктів на людину, досить поглянути на сторінку атласу з біології про будову живих організмів. Всі хижаки, чий травний тракт пристосований до перетравлювання подібного виду продуктів, мають короткий стравохід з кислим середовищем всередині. Така особливість дозволяє запобігти гниттю плоті всередині шлунково-кишкового тракту: мінімальна довжина травного тракту прискорює проходження, а кисле середовище допомагає тваринам продуктам розщеплюватися і засвоюватися.

Людина, навпаки, має вкрай довгий стравохід, та й кислотність не така активна, як у тварин-м’ясоїдів. Тому люди фізично не в змозі переварити і засвоїти м’ясну продукцію: абсолютний максимум, який встигає засвоїтися в таких умовах, становить 60% від загальної кількості з’їденого. А решта загниває всередині стравоходу, зашлаковує організм і призводить до проблем зі здоров’ям.

Причому основна шкода м’яса для організму помітна далеко не відразу: крім зовнішнього ожиріння, існує ще й внутрішнє, яке куди небезпечніше. Такий дисбаланс рано чи пізно призведе до тотального збою в роботі органів і викличе серйозні порушення функціональності. Не варто думати, що постраждає тільки шлунково-кишковий тракт: «під удар» потрапляє серцево-судинна, сечостатева, імунна і інші системи, що відповідають за нормальну життєдіяльність. Досить кілька тижнів дотримуватися вегетаріанської дієти – і ви самі помітите, як зайва вага зникне, задишка стане менш вираженою, а артеріальний тиск перестане «зашкалювати». Це і стане найкращим доказом того, що природа не заклала в людині хижацький початок, а для прожитку зовсім не потрібно когось вбивати.

Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net

Exit mobile version