Закарпатець вирощує більше 5 тисяч квітів на невеликому клаптику землі

У саду родини Кондратюків крім тюльпанів  ростуть ще й іриси, жоржини та інші рослини. Загалом – більше 5 тисяч квітів, пише газета «ЯСНО».

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

«У нас ділянка не дуже велика, тому намагаємося використати її раціонально. Коли одні квіти відходять, розквітають інші, тому в нас завжди щось цвіте – від ранньої весни до пізньої осені. На мою думку, хто любить рослини, може посадити квітник навіть на підвіконні, на балконі, на терасі. Зараз можна купити багато мінісортів, які не займають багато місця і мають при цьому просто шикарний вигляд. У нас переважно квіти висаджені лише біля хати», – розповідає Олександр.

За його словами, тюльпани не лише гарні квіти, але й не дуже вибагливі, стійкі до різної погоди, мало хворіють, але в їхньому вирощуванні також є свої технології, секрети, які допомагають зробити їх ще кращими.

«Дуже важливо щодня їх оглядати. Між квітами можуть бути хворі, їх треба вчасно виявити. Якщо рослина захворіла, вихід один – утилізувати, бо інакше  через два-три роки всі можна буде викинути, комахи переносять хвороби разом з пилком», – наголошує  Олександр Кондратюк. – Тюльпани саджаються у жовтні, морози їм не страшні. Навіть якщо у березні випаде сніг і з’явиться листя, це теж не біда, поки немає бутону. Тому тюльпани ростуть у нас прямо на грядках, у природних умовах, ми не робимо для них теплиць і нічим їх не прикриваємо. Однак роботи вдома вистачає всім: квіти потрібно прополювати, викопувати, висушувати, висаджувати».

Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net