Пінгвін щороку пропливає по 8 тисяч кілометрів, щоб відвідати свого рятівника

Чоловік врятував пінгвіна, який потрапив у нафтову пляму. Це стало початком зворушливої дружби.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Магелланський пінгвін Джинджин мешкає біля берегів Аргентини та Чілі, але щороку повертається до Бразилії, щоб побути з Жоао — людиною, яка врятувала йому життя, інформує Ukr.Media.

71-річний муляр Жоао Перейра де Соуза з невеликого острівного села поблизу Ріо-де-Жанейро знайшов Джинджина лежачим на пляжі у 2011 році. Пінгвін потрапив в нафтову пляму, і все його пір’я було покрите масляною плівкою. Птиця була близька до загибелі.

Жоао відніс нещасного пінгвіна додому, очистив його від в’язкої рідини та став кожен день добре годувати рибою, щоб птах набрався сил і погладшав. Через тиждень чоловік спробував випустити Джинджина на волю, але той настільки прив’язався до свого рятівника, що не хотів його залишати.

«Він прожив у мене 11 місяців, а потім, після того як у нього змінилося оперення, він раптом зник», — згадує Жоао.

Чоловік більше й не сподівався побачити друга, але через кілька місяців Джинджин знову з’явився на тому пляжі, де його врятували. Він підплив до човна Жоао, який вийшов в море порибалити, а після провів його додому і залишилася з ним до кінця року.

Цей цикл спілкування триває ось уже дев’ять років: Джинджин гостює у Жоао близько восьми місяців — з червня по лютий, а потім спливає — імовірно в Патагонію.

Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net