Де на Закарпатті їдив паровоз Пітіко

Цікаво, що в Україні є близько восьми десятків різних населених пунктів із назвою Гута. А наша, закарпатська, що в Ужгородському районі, колись складалося з трьох хуторів: Середньої, Сухої та Скляної Гути , пише газета «Закарпатські оголошення».

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Місцеві досі ділять село умовно на три частини, хоча найдавніша, Скляна, вже не існує. На її місці тепер прикордонна застава. Власне, словацький кордон проходить майже городами окремих селян. Від центральної вулиці до застави через Суху Гуту була прокладена вузькоколійка, якою доправляли ліс до Ужгорода, а потім і далі — за кордон. Паровоз, який возив деревину, люди лагідно називали Пітіко.

User comments

Загалом таку гарну місцину можна було би перетворити на рекреаційну зону і заробляти гроші на туризмі. Все це — зелений туризм, гірські  маршрути і сільські садиби – могло б стати хорошою альтернативою для покращення добробуту як місцевого населення, так і Закарпаття загалом. Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення» згодом. Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net