Клеопатра з цієї популярної на Закарпатті квітки приймала омолоджувальні ванни

Мова йде про улюблений у нашому краї шафран

У період цивілізації, званий античним, шафран був дуже і дуже популярний, але, зрозуміло, тільки серед тих, хто міг дозволити собі придбати його. Вважається, що Клеопатра дуже навіть могла, тому і приймала регулярно дорогоцінні шафранові ванни. До речі, тоді шафран мав ще й славу найпотужнішого афродизіака, й античні спокусниці застеляли свої ложа його маточковими нитками. Нині, найпотужніші антиоксидантні властивості цієї квітки, як підтверджують останні дослідження, у кілька разів прискорюють процеси одужання під час різних захворювань, навіть у запущених і важких формах, пише газета «Закарпатські оголошення».

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

У Європі ціна закарпатського шафрану складає приблизно 10 євро за кілограм. Хоча за золото зараз він дешевший, але все одно  залишається найдорожчою спецією у світі, що не дивно, оскільки його можна використовувати як натуральний лікувальний засіб, що зцілює чи не від усіх недуг.

В Україні шафран занесено до Червоної книги, тому зривати його категорично заборонено! Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net