Солодощі – не щастя, а велика проблема. Лікар розповів, чому

Пам’ятаєте у Райкіна: у вас щось болить? це ви з’їли щось не те! Ми усі щиро сміялися над таким універсальним присудом самозваного лікаря з народу. Утім, власне кажучи, якщо харчуємось неправильно, то тут не до жартів, виявляється! Як пише Укрінформ, фахівці стверджують: українці помирають через неправильне харчування. Чому? Який зв’язок між раціоном та інфарктами? Як харчуватися правильно?

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

– Подейкують, що солодощі – не щастя, а велика проблема. Чи це так?

– Ринок солодощів вражає – щороку доросла людина з’їдає 15 кілограмів смаколиків.

Солодощі шкодять нам у кілька способів. По-перше, це цукри, що стають зайвою вагою, знижують чутливість тканин до інсуліну, осідають на капілярах і роблять їх крихкими.

По-друге, це трансжири, що провокують непотрібне запалення, викликають чи погіршують атеросклероз – хворобу судин. Насамкінець, якщо людина їсть солодке і поки тримає вагу, значить, вона недоспоживає «справжню їжу» – надлишку калорій немає, але є нестача мікроелементів чи клітковини, що містяться у здоровій їжі.

Доданого цукру має бути не більше 50 грамів на добу, а краще – 25-30. Це п’ять чайних ложок. П’єте чай і каву із цукром? Не їжте смаколики.

Більше прочитай у газеті «ЯСНО». Купи газету зараз! ЗакарпатПост