Site icon zakarpatpost.net

Чи можна контролювати свої думки. Відповідь неочікувана!

Час від часу у кожної людини виникають думки, за які потім їй буває соромно. І дуже добре, що їх ніхто не чує. Та інколи погані думки несподівано вириваються у світ, трансформуючись у небажані слова, викликаючи відповідну реакцію і наслідки… Біблія говорить: які думки у серці людини – така й вона, пише «Укрінформ». Отже, не засмучуйтесь, в цьому сенсі ви не одинокі. Незалежно від того, наскільки ви порядна людина, погані думки все одно до вас приходитимуть. Та чи можливо їх контролювати?

Мозок людини надто місткий, тому різнополюсні думки носяться по ньому, як опале листя вітряної осінньої ночі. Але чомусь з великого інформаційного об’єму, лише деякі думки затримуються у нашій свідомості, вибудовуючи певні ланцюжки, що формують потім подальшу нашу поведінку. А сприяють їхньому формуванню стереотипи мислення, що накопичуються протягом життя.

Стереотипи мислення людини закладаються ще в дитинстві. Формуються вони під впливом тієї інформації, яка потрапляє в мозок і затримується там. Не останню роль у формуванні свідомості ще з малку відіграють засоби масової інформації, особливо телебачення й Інтернет. І той потужний вплив на психічний і емоційний стан, який вони чинять, на жаль, не завжди позитивний. Наприклад, чисельні сцени насилля і жорстокості, на думку психологів, впливають на свідомість дуже суттєво. Саме вони є основною причиною різкого зростання рівня злочинності у суспільстві. Особливо вразливою категорією тут є неповнолітні. І статистика це підтверджує – кожен сьомий злочин в Україні сьогодні скоюють неповнолітні.

Більше прочитай у газеті «ЯСНО». Купи газету зараз! ЗакарпатПост

Exit mobile version