Чому закарпатці святкують фальшивий Новий рік

Наші пращури у кінці зими – на початку весни святкували похорони Колоди весело, Новий рік зараз святкується так само, пише газета «Закарпатські оголошення».

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Загалом відзначати Новий рік дійсно логічніше саме в такий період, коли все нове, коли починає оживати природа, коли вона готова до оновлення, до нового життя. Та й дійсно наші пращури відзначали Новий рік саме в такий час. Уже християнські традиції, які досі переплетені з язичницькими, внесли корективи у календар.

Бо ж який Новий рік може бути взимку, коли природа спить, довкола сніг і нічого фактично нового не відбувається. Радянська влада ще більше вкоренила в голови наших людей традиції святкування нового року і внесла корективи – досі і в Україні, і в Росії абсурдно святкуються два нових роки – новий і старий, тобто за старим і новим стилем. Абсурд, правда?! І жодне з цих свят не відповідає законам природи. Але справа зараз не в новорічних традиціях, а в коханні… Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення» згодом. Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net