Відомі світові бренди переходять на рослинну продукцію

В Україні веганський ринок лише набирає обертів, а от у США, як повідомляє видання The Economist, продажі веганських товарів досягли піку: загальні доходи в 10 разів перевищили показники від продажів фастфуду по всій Америці, пише газета «ЯСНО».

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

За даними дослідницької компанії Mintel, більше половини дорослих в Америці і Великобританії заявляють, що хочуть скоротити споживання м’яса.  Крім того, такі відомі компанії як KFC, Greggs, Wagamama, Subway і Pizza Hut запускають або ж значно розширюють веганські меню.

А як же американські бургери, спитаєте  ви… Якщо із м’ясом, то поступово відходять у минуле… Наразі веганські бургери є вже в ресторанах McDonald’s не лише Америки, але й у Німеччині, Швеції та Фінляндії. Найближчим часом вони поповнять меню McDonald’sів Франції, Великобританії та Польщі. Про Україну, на жаль, мова поки що не йде. Також McDonald’s експериментує з рослинним сендвічем в Канаді, який стане альтернативою відомому сендвічу з беконом. Крім того, третя за величиною мережа піцерій в США Little Caesars почала класти веганські сосиски того ж виробника в піцу Impossible Supreme.

Більше прочитай у газеті «ЯСНО». Купи газету зараз! ЗакарпатПост