Як мати гарне тіло та почуватися сильним і здоровим

Закарпатський тренер розповів, як виховати у дітях любов до спорту, перемогти лінь та мати бездоганний вигляд

У давнину їх називали богатирями, а зараз – стронгменами, тобто атлетами, що мають сталеві м’язи і велику силу. Зараз цей вид спорту стає популярним,  все більше хлопців починають ним займатися, бо бути у формі хочеться багатьом. Навіть той, у кого немає грошей на спортзали, не впадає у відчай і робить це на спортивних майданчиках самотужки. Багато з відомих нам нині ужгородських стронгменів також колись тренувалися у підвалах. Бо раніше добре обладнаних залів просто не було.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Тож як правильно прокачати тіло? Скільки часу повинні займати тренування? Чи потрібно заради успіху у спорті від чогось відмовлятися? Про це та інше газеті «Ясно» розповів  тренер, учасник чемпіонатів зі стронгмену  та пауерліфтингу Сергій ВАРГА.

Займатися спортом  треба з дитинства

– Із якого віку можна починати займатися?

– Усе індивідуально. Є дитина в 10 років маленька, худенька, яку й не видно, а є в тому ж віці уже величезний хлопець. Серйозно навантажувати м’язи потрібно років із 14, коли дитина вже більш-менш сформована. Наприклад, китайці  практикують серйозні заняття спортом взагалі з раннього віку, але вони швидше дорослішають, ніж європейці.

Більше прочитай у газеті «ЯСНО». Купи газету зараз! ЗакарпатПост