Закарпатка почала займатися спортом у 50 років і зараз має бездоганний вигляд

Закарпатський тренер розповів, як виховати у дітях любов до спорту, перемогти лінь та мати бездоганний вигляд

У давнину їх називали богатирями, а зараз – стронгменами, тобто атлетами, що мають сталеві м’язи і велику силу. Зараз цей вид спорту стає популярним,  все більше хлопців починають ним займатися, бо бути у формі хочеться багатьом. Навіть той, у кого немає грошей на спортзали, не впадає у відчай і робить це на спортивних майданчиках самотужки. Багато з відомих нам нині ужгородських стронгменів також колись тренувалися у підвалах. Бо раніше добре обладнаних залів просто не було.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Тож як правильно прокачати тіло? Скільки часу повинні займати тренування? Чи потрібно заради успіху у спорті від чогось відмовлятися? Про це та інше газеті «Ясно» розповів  тренер, учасник чемпіонатів зі стронгмену  та пауерліфтингу Сергій ВАРГА.

– Чи є обмеження, коли спорт не може вже бути корисним? Взагалі існують якісь вікові обмеження?

– Починати займатися важким спортом для високих досягнень потрібно з дитинства. У дорослому віці для олімпійських нагород – уже запізно. Але якщо людина хоче мати гарне тіло, не пізно почати займатися навіть у 50 років. У мене є клієнтка, яка почала займатися саме в 50 років. Вона прийшла в зал і каже: «Більше так жити не хочу! Хочу жити краще! Хочу бути підтягнутою, стрункою і гарно почуватися!» Тому, підкреслюю, починати ніколи не пізно, головне – почати!

Більше прочитай у газеті «ЯСНО». Купи газету зараз! ЗакарпатПост