IKEA починає виробляти морозиво без молока і фрикадельки без м’яса

Долучилася до виготовлення веганської продукції навіть відома шведська компанія з виробництва меблів IKEA. З 2018 року компанія виробляє веганські хот-доги і за перший рік продала їх 10 млн. IKEA також продає полуничне морозиво рослинного походження. А зараз починає виробляти знамениті фрикадельки з рослинного «м’яса», до складу якого увійдуть гороховий протеїн, яблука, картопля і  овес. Вони будуть виготовлятися таким чином, щоб «бути на вигляд, як м’ясо, і мати смак м’яса», пише газета «ЯСНО».

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Загалом веганські рухи у всьому світі набирають усе більших обертів і популяризуються на всіх рівнях. Наприклад, у цьому році на церемонії нагородження переможців «Оскар» вперше було вегетаріанське меню і всі головні нагороди забрали вегетаріанці та вегани.

Більше того, на минулорічній церемонії «Золотий глобус» вперше в історії було 100% веганське меню. Зірки кіно і телебачення скуштували замість традиційної курки охолоджений суп із золотого буряка, страву з глив, брюссельської капусти, моркви і горохових пагонів.

Більше прочитай у газеті «ЯСНО». Купи газету зараз! ЗакарпатПост