Батьки, не відправляйте дітей у віртуальну реальність

Ви можете тренувати мозок дитини та змінити її життя так, що вона буде успішною в соціальній, емоційній і академічній сфері, пише газета «Закарпатські оголошення».

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Ось кілька порад:

  1. НЕ БІЙТЕСЯ ВСТАНОВЛЮВАТИ РАМКИ. Виховання — важка робота. Ви повинні бути креативним, щоб змусити дітей робити те, що добре для них, хоча більшу частину часу це буде повна протилежність тому, чого їм хочеться. Перетворіть те, що їм не подобається робити, на веселощі, на емоційно-стимулюючу гру.
  2. ОБМЕЖТЕ ДОСТУП ДО ГАДЖЕТІВ І ВІДНОВІТЬ ЕМОЦІЙНУ БЛИЗЬКІСТЬ З ДІТЬМИ. Подаруйте їм квіти, посміхніться, залоскочіть їх, покладіть записку в рюкзак або під подушку, здивуєте, витягнувши на обід зі школи, танцюйте разом, повзайте разом, бийтеся подушками. Влаштовуйте сімейні вечері, грайте в настільні ігри, вирушайте на прогулянку разом на велосипедах і гуляйте з ліхтариком ввечері.
  3. НАВЧІТЬ ЇХ ЧЕКАТИ! Нудьгувати – нормально, це перший крок до творчості.Поступово збільшуйте час очікування між «я хочу» і «я отримую». Намагайтеся не використовувати гаджети в машині й ресторанах і навчіть дітей чекати, розмовляючи або граючи.
  4. НАВЧІТЬ СВОЮ ДИТИНУ ВИКОНУВАТИ МОНОТОННУ РОБОТУ З РАННЬОГО ВІКУ, ОСКІЛЬКИ ЦЕ ОСНОВА ДЛЯ МАЙБУТНЬОЇ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ. Складати одяг, прибирати іграшки, вішати одяг, розпаковувати продукти, заправляти ліжко.Будьте креативними. Зробіть ці обов’язки веселими, щоб мозок асоціював їх з чимось позитивним.
  5. НАВЧІТЬ ЇХ СОЦІАЛЬНИХ НАВИЧОК. Навчіть ділитися, вміти програвати й вигравати, хвалити інших, говорити: «Спасибі» і «Будь ласка». Діти міняються в той момент, коли батьки змінюють свої підходи до виховання. Допоможіть своїм дітям досягти успіху в житті шляхом навчання і тренування їх мозку, поки не стало пізно.

Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net