Трагедія сьогодення: батько – в телевізорі, мама – у фейсбуці, а дитина – у телефонних іграх

Що ж, на думку лікарів, шкодить і заважає розвиватися нашим дітям? – пише газета «Закарпатські оголошення».

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

ОБМЕЖЕНА СОЦІАЛЬНА ВЗАЄМОДІЯ. У нас багато справ, тому ми даємо нашим дітям телефони, щоб вони теж були зайняті. Раніше діти грали на вулиці, де в екстремальних умовах розвивали свої соціальні та комунікативні навички. Де ми вчилися виживати, спілкуватися, відстоювати свої інтереси? Де ставали сильними, сміливими, мужніми? На вулиці! У інтернеті сильним не станеш! До того ж технології зробили батьків менш доступними для взаємодії з дітьми. А діти беруть приклад із дорослих. Батько – в телевізорі, мама – у фейсбуці, а дитина – у телефонних іграх. І всі залежні. Але телефон, який «сидить» з дитиною замість нас, не навчить її спілкуватися. У більшості успішних людей розвинені соціальні навички. Це пріоритет! А ми ж хочемо щоб наші діти були успішними!

Мозок подібний м’язам, які навчаються і тренуються. Якщо ви хочете, щоб ваша дитина могла їздити на велосипеді, ви вчите її кататися. Якщо ви хочете, щоб дитина могла чекати, її треба навчити терпінню. Якщо ви хочете, щоб дитина могла спілкуватися, необхідно соціалізувати її. Те ж саме відноситься до всіх інших навичок.

Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net