У жерлі карпатського вулкану куняє нечувана сила, яка може будь-якої миті прокинутись

Відносно неподалік від Анталовецької поляни нависають над водою Ворочівські скелі (місцева назва — Скалка). Над ними височіє так звана Кам’яна Квітка — виступ на скелі, що утворився, коли вулканічна лава зіткнулася з водою і швидко застигла, утворивши форму бутона, пише газета «ЯСНО».

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

При самій вершині Анталовецької поляни розташована воронкоподібна западина, що утворилася внаслідок виверження давнього вулкану. Поляна відома ще й тим, що на ній під час навчань, які засекречено проводила тодішня радянська влада, 28 жовтня 1984 року розбилися два літаки. Спочатку у них відлетіли крила, а тоді палаючі машини врізалися в землю. В обох одночасно відмовили висотоміри! Уламки літаків розкидані по горі – навіть сьогодні у кущах серед дерев туристи знаходять залишки приладдя. Однак на час нашої мандрівки там був сніг вище колін, тож ми побачити цього разу їх не змогли. Саме через цю катастрофу Анталовецьку поляну називають українським Бермудським трикутником. І досі, на думку вчених, на глибині десятків кілометрів застигає магма. А це вказує на те, що гора є сплячим вулканом, який може колись прокинутися. Проте дати та часу пробудження передбачити ніхто не може. Тут заборонено полювання, будівництво, розвідувальні роботи, організація таборів, збір рідкісних червонокнижних рослин. Натомість дозволені науково-дослідні роботи.

Та наголосимо, що у жерлі цього давнього карпатського кратеру завмирає час і всюди відчуваються  невидимі струмені космічної енергії.  Невідомо, що спричиняє те, що деякі місця мають виразну сильну енергетику. Чи тут гарцюють якісь потойбічні сили?  Чи це точка перетину ліній енергетичного поля Землі?  Чи просто колись тут вирував вулкан… Та зараз казкова карпатська місцина фонтанує цілющою енергією, яка творить дива і з тілом, і з думками.

Більше прочитай у газеті «ЯСНО». Купи газету зараз! ЗакарпатПост