Чому наших землячок у Європі нерідко приймають за повій

Косметика – не сучасна новація. Нею користувалися ще в стародавньому світі. З малюнків, знайдених на пірамідах, ми можемо побачити, як модно було підфарбовувати очі у Єгипті. Робили це і чоловіки, і жінки. Вони фарбували також волосся, вії, брови, нігті, губи, пудрилися і рум’янилися, красиво і яскраво вбиралися, робили зачіски, майже як зараз, пише газета «ЯСНО».

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

У деяких племенах, які мають витоки у сивій давнині, досі модно розмальовувати фарбами усе обличчя. Хоча для нас це виглядає смішно, але саме такими смішними для когось здаються наші жінки. І справа навіть не в тому, що від косметики потрібно відмовитись зовсім, просто в нас часто макіяж надто яскравий і навіть вульгарний.

Якось із групою журналістів ми побували у Франції. Столиця моди, парфумерії та косметики нас здивувала тим, що там жінки фарбуються настільки непомітно, що навіть не видно, що вони щось вирішили підкреслити у зовнішності. Ми ж прийшли розмальованими, наче великодні яйця. На нас дивно поглядали, а ми не розуміли, чому. Як з’ясувалося потім, через надто яскравий макіяж нас просто сприйняли за повій. Для нас було величезним відкриттям, що так фарбуються лише росіянки та українки, тож, як нам сказали, наших жінок помітно здалеку.

Більше прочитай у газеті «ЯСНО». Купи газету зараз! ЗакарпатПост