Назвали причину, від чого помирає найбільше закарпатців. Бограч-амінь!

Не коронавірус забирає найбільше  закарпатських життів.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Як повідомили у МОЗ, наші земляки очолили європейський антирейтинг за смертністю через неправильне харчування. Кожна четверта зупинка серця стається через їжу.

Більше того, кожна дитина в Україні потерпає від ожиріння і щодругий дорослий має надлишкову вагу. Мільйон діабетиків і ще бозна-скільки недообстежених. Рівень смертності в Україні через неправильне харчування становить 38,2 % – це найвищий показник у східній Європі. Дієтологи радять до кожного прийому їжі включати одну порцію овочів і зовсім виключити споживання цукру.

А чим найбільше люблять харчуватися закарпатці? Які улюблені навіть, можна сказати, національні страви у нашому краї? Смажене паця, шовдар, гурка, ковбаса та інші жирноти.

Крім того, як відомо, хлібобулочні вироби, які у великих кількостях просто поглинають закарпатці також не є корисними і від них утворюються зайві кілограми. Усе це у наслідку призводить до завантаженості лікарень та підвищеної смертності. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост