Нині день дурня, зозулі чи хвоста? Будьте розумні, усміхайтеся!

1 квітня увесь світ відзначає День сміху, який ще називають Днем дурня. У цей день прийнято жартувати один з одного, але так, щоб було справді смішно і ніхто не тримав образ. Зараз нам трохи не до сміху, але спробуємо створити один одному позитивний настрій.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

А чи знаєте ви, що близько двох тисяч років назад в древньому Римі святкували День дурнів, що мав схожість з нинішнім днем сміху. Цього дня всі римляни влаштовували всілякі розіграші. Правда день цей відмічали в середині лютого.

А от у стародавній  Індії 31 березня відмічали День жартів, древні ірландці влаштовували розіграші і жартували саме 1 квітня. За однією з версій деякі народи відзначали 1 квітня як день весняного рівнодення, що символізувало початок Нового року. І цього дня було прийнято влаштовувати веселі витівки.

У Шотландії 1 квітня називають днем Зозулі і відзначають дві доби. Обдуреного першого квітня називають «роззявою». Другий день називається день Хвоста.

Тож сайт ЗакарпатПост бажає всім читачам приємних жартів і веселого настрою! Усміхаймося, бо сміх зміцнює імунітет і продовжує життя! Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост