Аварійне приміщення, бокс на 2 місця і відсутність масок: лікарня на Закарпатті не готова до епідемії. ФОТО. ВІДЕО

Медичний персонал Хустської районної лікарні скаржиться на повну неготовність установи до пандемії COVID-19.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Будівля лікарні розвалюється, а всередині все покрилося грибком і цвіллю. Інфекційному відділенню вже давно потрібен капітальний ремонт, вартість якого становить 13 млн гривень. Про це розповіли журналісти в сюжеті програми “Факти” телеканалу ICTV.

Підвал залитий водою, пральня ніби з фільму жахів з іржавими пральними машинками, старі меблі і повна антисанітарія – на жаль, це реалії деяких відділень Хустської районної лікарні.

Відділення розраховане на 40 пацієнтів, медичного персоналу не вистачає – працює всього 3 лікарі, 6 медсестер і 7 санітарок. Апаратів штучної вентиляції легенів немає, вони знаходяться тільки реанімації. Для хворих коронавірусом підготовлений всього один бокс на два місця.

Медики відверто зізналися, що у них катастрофічно не вистачає засобів особистого захисту: масок і костюмів. У разі великої кількості пацієнтів з коронавірусом всі вони будуть в зоні величезного ризику зараження.

Лікарняна пральня, яка пере білизну з усіх відділень, в жалюгідному стані: всюди бруд, цвіль, іржаві пральні машинки з дірявими центрифугами, з яких постійно тече вода.

Директор лікарні повідомив, що був час, коли жодна з них не працювала, і медперсонал змушений був прати вручну. У пральні зі страхом за своє життя працює 4 людини.

Керівництво лікарні звернулося через соціальні мережі до небайдужих. Спільними зусиллями вдалося зібрати мільйон гривень. Директор лікарні Михайло Пристая повідомив, що планується ремонт стін і закупівля якщо не нових, то б / у пральних машин.

Детальніше – у відеоматеріалі.

Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост