Щоб продати антивірус, спочатку потрібен вірус. Так і з коронобацилою?

Колись давно, здається ще у минулому столітті, коли я придбав перший комп’ютер, то мене спіткало величезне здивування, пише газета «Закарпатські оголошення».

Разом із програмним забезпеченням довелося купувати антивірусну програму. Я не міг зрозуміти звідки беруться віруси, які вражають системне забезпечення? Адже ж це не інфекція, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Моє здивування і відповідне запитання викликало ще більше здивування у продавця електроніки. «Як можна не розуміти! – вигукнув він – Адже, щоб продати антивірусну програму потрібно спочатку запустити вірус! Бо хто купить її, якщо вірусів не буде?» – «То виходить, що розробники антивірусу є і розробниками вірусу?» – спитав я. – «А хто ж іще?» – відповів мудрий продавець.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

За багато років існування у парі з компом та періодичного зависання у соціальних мережах я звикся з думкою, що таке не просто можливо, а є аксіомою. Бо люди люблять гроші і хочуть заробляти. А розумні люди хочуть заробляти ще більше. Періодично програмісти запускають віруси, які спрямовані не на домашню техніку звичайних користувачів, бо з них можна заробити не так швидко і не так і багато. Вони паралізують банківську систему. Чи скачують інформацію від спецслужб. Чи від великих міжнародних корпорацій. Але це вже працюють хакери – люди, які ламають і віруси, і антивіруси, і самі програми. Не хочу проводити жодних паралелей. Але… Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост