Закарпатці почали складати анекдоти про коронавірус

Молится закарпатець, говорит із Богом. Каже:

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

«Господи, за які гріхи ти на нас ісю напасть послав. Усюди карантин, челядь не має гроши, люди красти начали, тульки хворих…. тулько повмирало. Кулькох ти ще забереш до себе в своє Царствіє небесноє».

Та так реве, што сльози аж му до п’ят течут.

Змиловався Всевишній над чоловіком, пошкодував го, видит, молитва іскрєння і рішив му через сон отвітити.

Каже му вночи, коли тот сарака заспав:

«Не журися, Мигалю, всьо буде добре. Я лем 5 тисяч заберу!»

Рано ся пробудив закарпатець такий радісний, такий щасливий, усіх куму, цімбору, сусіду  обдзвонює, якраз ся із заробітку вернули: ко із чеху, ко з Італії, а ко і із Москви даже. Розказує їм:

«Представляєте, марішку юй із сив бацилов… она не така опасна, як я думав. Она лем 5 тисяч люди скосит. А дале всьо ся мине і ми зажиєте опять, як раньше!»

Но люди му повірили… начали один до одного у гості ходити, пиво пити, веселитися… і в Фейсбуці усякі страшилки виставляти про коронавірус.

Раз лем єден умер, дале другий, третього скора забрала,  четвертий дома єлє дише…

Опять ся зажурив чоловік, опять ся розревав і опять ся до Бога звертат:

«Господи! Пак ти казав, што великої біди не буде, а ти позерай што ся творит! Уже не 5, а 20 тисяч умерли уд сиї бацили!»

Бог опять му вночи у снови явився і отвічає:

«Я своє слово держу на відміну уд вас, люди! Я сказав 5, значит 5! І ні на єдного більше! Остальні 15 не уд бацили, а уд страху вмерли!» Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост