Краще перенести на ногах, але до лікарів не звертатися?

Зараз коронабацила стала питанням номер 1, що обговорюється закарпатцями найбільше. А що про це думає колишній чиновник? Ярослав Галас розповів ФАКТАМ власні думки з приводу пандемії.

Золотце, читай газету «ЯСНО»

Можливо закарпатці, що повернулися із заробітків додому спочатку могли переносити цю інфекцію в легкій формі. Симптомів могли не помітити ні вони самі, ні їхні родичі. Але є ще один фактор. Люди не хочуть звертатися до лікарів, тому що побоюються розголошення інформації про можливе зараження. Бояться стати об’єктами цькування з боку сусідів, односельців. Багато хто вважає, що краще перенести хворобу на ногах. І у них зараз і думки немає, що можуть заразити інших. Особливо – інфікувати людей старшого віку, для яких коронавірус набагато небезпечніше, ніж для молоді.

Контроль над ситуацією був загублений на самому початку. Але ж у України було півтора місяця, щоб підготуватися до пандемії. Ми ж все бачили, що діється в Китаї і Європі, і що подібна ситуація може повторитися в нашій країні. Закарпаття, яке межує з чотирма державами, мало готуватися в першу чергу. Більше унікальних новин читай у газеті «ЯСНО» та на сайті ЗакарпатПост