ШОКФОТО! У цій закарпатській лікарні навіть коронавірус помре

Продовження. Початок тут.

Хустське інфекційне відділення у настільки жалюгідному стані, що потрапити туди боїться кожен.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Міська влада лікарні платить певну суму дотації на утримання, утім там лікуються і мешканці Хуста, тож фактично могла б також платити більше. Люди обурюються в коментарях до фото, що облетіли всю Україну, що міські чиновники на чолі з  мером мають чи не найбільші в Україні зарплати, навіть більші за Президента нашої держави, а найбільш важливе на цей час відділення лікарні тим часом знаходиться у престрашному стані… тож якщо на це гроші у бюджеті є, чому б їх не знайти на мед заклад, що волає по допомогу більше п’яти років?! Якби вони всі разом хоч на місяць відмовилися від зарплат і спрямували ці гроші на Хустську лікарню, то можна було б за ці  мільйони побудувати нову!

Адже будівля інфекційного прямо розвалюється на очах, стіни осипаються, всередині пліснява, санвузли покриті іржею, підвал залитий водою.

Відділення розраховане на 40 пацієнтів, медичного персоналу не вистачає – працює всього 3 лікарі, 6 медсестер і 7 санітарок. Апаратів штучної вентиляції легенів немає, вони знаходяться тільки реанімації. Для хворих коронавірусом підготовлений всього один бокс на два місця. У самих медиків не вистачає засобів особистого захисту, немає у достатній кількості навіть масок!!!

Що ж… цікаво, а як чиновники міського, так і районного розливу прозвітували області, що Хустська лікарня до прийому коронавірусних пацієнтів готова! Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост

Фото Романа Келемена