В Ужгороді розквітає орегонський виноград. СОНЦЕФОТО

Не лише звичні магнолії зараз квітують у столиці Закарпаття. Ужгород перетворюється на справжній квітковий рай о цій порі. Магнолія падуболиста стала ще одне вією окрасою міста.

Інформатор газети «Закарпатські оголошення» поділився з вами фото дивовижного дерева родини барбарисових. Сонцеквіти потрапили до нас із з Північної Америки, де їх називають «орегонський виноград».

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Цей вічнозелений представник рослинного світу не боїться холодів і стійко переносить снігові замети. Культуру активно використовують ландшафтні дизайнери при оформленні різних територій. Така магнолія гарна не лише в період цвітіння, вона відмінно виглядає в ролі декоративної огорожі.

На зміну пишному цвітінню вдові прийде черга плодоношення. Сині з сизим нальотом круглі ягоди вкриють кущ і стають стануть його прикрасою на кілька місяців. Плоди їстівні, їх застосовують в медицині для зниження артеріального тиску, а на батьківщині навіть варять з них компоти. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост