В Ужгороді зацвіло дерево, на якому повісився зрадник Христа

В Ужгороді розквітають неймовірної краси юдині дерева. Інформатор газети «Закарпатські оголошення» зробив фото красот для улюблених читачів, які не мають можливості через карантин вільно пересуватися містом.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Оскільки уряд надав нам цей привілей, одягнувши маски, ми йдемо на фотополювання, аби потішити закарпатців розкішною природою, що розквітає.

Краса!

На кожній гілці юдиного дерева величезденна кількість світло-рожевих та багряно-фіолетових суцвіть. Пелюстки також є і на стовбурі. Вони виглядають з тріщин кори, наче нанизані намистинки, що милують око і надихають поетичністю.

За переказами, саме на такому дереві повісився Юда, який зрадив Ісуса Христа. Раніше квіти цього дерева були білосніжно-білими, а після євангельських подій забарвилися в багряний колір.

Юдине дерево відоме ще як багряник і церцис, назва якого походить від грецького слова cercis, що в перекладі означає ткацький човник, форму якого мають плоди, що дозріють згодом. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост