12 квітня 2020 відзначається велике церковне свято Вербну неділю. У цей день вшановується Вхід Господній в Єрусалим. Традиційно прийнято освячувати гілочки верби, а потім зберігати їх вдома протягом всього майбутнього року, пише astro.clutch.ua.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Вважається, що освячена верба чудотворна. Вона приносить очищення від усього лихого, позбавляє від хвороб і смутку, привертає щастя і достаток.

Але в 2020 році Вербну неділю в Україні припадає на карантин, введений із-за загрози коронавіруса. Тепер люди не можуть прийти в церкву і освятити вербу. Як же тоді залучити благо в свій дім на це свято?

насправді, це не біда, адже можна освятити вербу будинку. Для цього знадобиться тільки свята вода з церкви. Зазвичай вона залишається ще з Хрещення.

Однак перед освячення верби потрібно прочитати молитву на Вербну неділю. Ця молитва істинно чудотворна. Вона очищає душу і тіло, відкриває серце людини Господа і приносити благодать.

Священна чудотворна молитва на Вербну неділю і як можна освятити вербу будинку

Молитва на Вербну неділю

Освячення верби будинку на Вербну неділю

Після того, як молитва була прочитана, потрібно взяти гілочки верби, збризнути їх святою водою і сказати божественні слова:

Освячуються верби оці, Благодаттю Всесвятаго Духу і окропленням води ся священні, в ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь!

Тепер верба вважається освяченою і буде приносити в дім добро і світло. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост