Смачні рецепти закарпатської паски на сироватці

У доброї ґаздині нічого не пропаде. Тож сироватка, що залишається після приготування грудок, Марія Ломака використовує для випікання пасок, пише газета «Домашня кулінарія».

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

«Я різні рецепти пробувала і тому з досвіду можу сказати, що найпишніша паска виходить, коли її замішувати на сироватці, – ділиться своїми секретами приготування великоднього хліба господиня.  – Беру 1 л теплої сироватки, додаю 100 г цукру і десь 2 стакани борошна.

  • Кулінарні секрети знаходь у газеті «Домашня кулінарія»!

Вимішую і залишаю розчин мінімум на 3 години. Як підкисне, додаю пачку розтопленого маргарину, 5 збитих яєць, ще 100 г цукру і солі на смак. Поступово всипаю борошно – його потрібно додавати стільки, щоб тісто не було тугим, але й не рідким. Вимішую, допоки в тісті не з’являться бульбашки. Під кінець додаю кілька ложок олії і ще трохи вимішую – тісто не повинно липнути до рук. Накриваю чистим рушником, зверху ставлю три гілочки свяченої верби і відкладаю в тепле місце, аби підійшло. Як підніметься, викладаю у змащені олією форми. Тіста ставити багато не потрібно, не більше третини висоти ємності. Зверху прикрашаю косами, хрестиками чи іншими виробами, зробленими із тіста, і знову залишаю, аби підійшло. Після змащую збитим жовтком і відправляю у розігріту духовку. Перші 20 хвилин випікаю при +160…+170ОС, далі температуру знімаю, аби вироби не підгоріли».

Марія Буксар впевнена: господиня, яка готує з душею і любов’ю, обов’язково отримає смачний результат. А якщо ви до цих пір сумніваєтеся в тому, що зможете впоратися з приготуванням великодніх паски чи грудки, то скористайтеся рецептами героїнь нашої публікації. І смачної всім Паски! Оригінальні, смачні та прості рецепти тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Передплати на своїй пошті. Індекс 68339. ЗакарпатПост