Українська компанія розробляє ліки від коронавірусу

Україна працює над розробкою ліків проти коронавірусу. Вітчизняна виробнича фірма «Мікрохім», яка традиційно спеціалізується на випуску кардіологічних препаратів, нещодавно повідомила про початок роботи над першим вітчизняним засобом для лікування коронавірусу.

«Зокрема, наукові підрозділи компанії почали розробку генеричної копії противірусного препарату Avigan, відомого також під такими торговими назвами, як «Фавіпіравір» і Т-705. Оригінальний препарат був розроблений у Японії у 2014 році, а у 2015-му пройшов третю фазу клінічних випробувань у США. При цьому його було випробувано під час епідемії в Ухані й дозволено до експериментального застосування в Італії проти COVID-19», – ідеться в повідомленні компанії, пише Укрінформ.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Тож можна вважати, що авіґан уже отримав певну оцінку в Україні. Тепер сподіватимемося, що отримання японського оригіналу сприятиме розробці генеричної копії.

Загалом принаймні 90% хворих на COVID-19 не потребуватимуть цього препарату. Авіґан міг би бути ефективним лише для пацієнтів, котрі належать до групи ризику.

Наразі відомо, що авіґан діє ефективно, коли стан пацієнта ще не важкий чи критичний. Препарат запобігає переходові до цього стану. Саме тому один з виробників авіґану Кіміясу Шіракі рекомендує лікарям починати давати його пацієнтам через 6 днів від початку захворювання.

…Карантин в Україні може тривати ще доволі довго. Щоранку чуємо тривожні новини про нові зараження та смерті.

Ліки проти вірусу, безперечно, з’являться і доведуть свою ефективність. Та незалежно від цього, залишаймося й далі вдома, дотримуймося дистанції з іншими людьми, миймо руки. І недуга рано чи пізно відступить.  Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост