Із масок для пірнання в Україні створюють маски для лікарів від коронавірусу

Волонтери Дніпропетровської медичної академії розробили унікальну маску для індивідуального захисту медичного персоналу від COVID-19, скориставшись позитивним досвідом з Європи.

Про це повідомляє сайт Дніпропетровської медичної академії, пише Укрінформ.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

“Модифікації масок для пірнання зараз використовують в усьому світі як засіб індивідуальної безпеки. У Дніпрі цей проєкт також втілився у реальність. Компанії-виробники масок для пірнання відгукнулися на потреби медичної спільноти і безкоштовно виклали файли з 3D-моделями конекторів для вірусно-бактеріальних фільтрів”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що система адаптації пірнальної маски дуже проста — спершу прибирається дихальна трубка, на її місце монтується надрукований пластиковий конектор, до нього приєднується дихальний вірусно-бактеріальний фільтр.

Переваги такої системи в тому, що пацієнт має вільне дихання, забезпечена герметичність та ергономічність, а також можна уникнути пролежнів обличчя при тривалому використанні.

За особливої потреби така система може бути підключена до апарата ШВЛ у режимі самостійного дихання під постійним позитивним тиском. Такий підхід у лікуванні ускладнень COVID-19 вказаний у проміжній інструкції ВООЗ.

Оскільки місія виключно волонтерська, тому кожна виготовлена система безкоштовно потрапить до лікарів-анестезіологів, середнього медперсоналу, які працюють у лікарнях першої хвилі м. Дніпра та Дніпропетровської області, що контактують з COVID-19.

Компанія Інтерпайп підтримала ініціативу волонтерів медичної академії та придбала 54 маски італійського виробництва та конектори до них. Перша партія модифікованих масок уже надійшла до лікарень Дніпра, Нікополя та Новомосковська. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост