Як ужгородське білченя знайомиться з людьми і чекає на пригощання. ФОТОРАДІСТЬ

Інформатор газети «Закарпатські оголошення» зустрівся у Підзамковому парку з чотирма милими білченятами.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Троє з них були досить лякливими і одразу ж заховалися, а одне – просто диво: миле, прудке і неймовірно допитливе маля одразу ж прийшло знайомитись.

Білочка то вистрибувала на дерево, то спускалася донизу, чекаючи пригощань. Ця тваринка звикла до людей, не боїться і чекає пригощань.

А чи знаєте ви, що білки їдять не лише горішки?

На зиму, наприклад, вони, як добрі закарпатські ґаздині, сушать собі горішки, наколюючи їх на гілки. Також вони залюбки харчуються комахами, пташиними яйцями та навіть пташенятами, жолудями й насінням. Вважається, що руденька перед тим, як заховати провізію, тре горішок об мордочку або ж облизує його, що й допомагає тваринці пізніше впізнати запах навіть під декількома десятками сантиметрів снігу. Однак сучасні дослідження свідчать, що цей інстинкт навряд чи має біологічне значення, та й білки мають досить слабку пам’ять, тому забувають про свої запаси, які допомагають виживати іншим тваринам. Натомість, приховані насінини проростають, і з них утворюються нові дерева. Відповідно – найважчий період у житті білок – рання весна. В цей час прикопані насінини починають проростати і більше не можуть слугувати харчем, а нові ще не з’явилися. В цей період білки харчуються бруньками дерев. Тому зараз, хто моє можливість підгодувати білченят, можете приносити їм щось смачненьке. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост