Закарпаття рясно всіяли сльози Богородиці

Закарпаття вкривається ніжним квітом конвалій. Ці крихітні рослини знайомі кожному з нас. З давніх-давен люди, милуючись чарівною квіткою, вигадували перекази і казки про її походження. Її називали сльозами Богородиці, краплями поту богині Діани.

Газета «Закарпатські оголошення» підготувала для улюблених читачів добірку цікавих фактів про конвалії.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Чи знаєте ви, що ці малюсінькі дзвіночки уособлюють красу і непорочність, тому в багатьох країнах їх додають до весільних букетів? А в Нідерландах молодята після весілля повинні неодмінно висадити конвалії в своєму саду. А от у Франції 1 травня відзначається день конвалій.

Ще один цікавий факт, археологи встановили, що древні єгиптяни розводили конвалії цілий рік ще більше двох тисяч років тому.

Багато хто знає, що ця дивовижна рослина отруйна, але не всім відомо, що під час Першої Світової війни польові медики і фельдшери використовували конвалії в якості протиотрути при отруєнні солдат газами.

І варто пам’ятати головне! Конвалію занесено до Червоної книги України, тому зривати ці маленькі квіти не можна. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост