Закарпаття масово вкрилося цвітінням квітів, які називають природними барометрами

На Закарпатті цвіте кульбаба. Рослина дуже поширена і знайома абсолютно всім. Але не всі знають, що колись кульбаба була звичною їжею для людей. Найчастіше це робили китайці та племена, що жили на території Америки.

Газета «Закарпатські оголошення» підготувала для улюблених читачів добірку цікавих фактів про кульбабу.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Завдяки цінним речовинам, що містяться в цій рослині, кульбаба з успіхом застосовується для лікування атеросклерозу, цукрового діабету і як додатковий засіб при лікуванні анемії, недокрів’ї, при укусах отруйних комах для лікування захворювань шкіри і навіть при видаленні бородавок.

В Італії досі кульбаби продаються як на ринках, так і в супермаркетах. Італійці використовують їх в якості інгредієнта для різних страв.

Коріння деяких видів кульбаб містять каучук, тому ці види колись розводилися з метою виробництва гуми. Потім їх витіснили каучукові дерева, але зараз ведуться розробки по виробництву гуми з соку кульбаб.

Оскільки бутони кульбаби відкриваються о 6-й годині ранку, а закриваються о 10-й, її можна використати для створення квіткового годинника, що й зробив свого часу Карл Лінней. До того ж кульбаба — непоганий барометр: на дощ її бутони закриваються. У негоду вони зовсім не відкриваються.

Закарпатці ж зазвичай використовують кульбабу для виготовлення квіткового меду. Принаймні раніше жінки його варили досить часто. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост