Овочі та фрукти нейтралізують стрес, – лікарі

У вас стрес? Ви переїли на свята? Дієві поради, що робити?

передплати газету ПОРАДИ пошті 💛 індекс: 89266 💙 рекламуйся в газеті 050 888 50 50 ціну знижено!

Чому шлунок людини реагує на стрес? Стрес і тривога є тригерами проблем у шлунково-кишковому тракті. У цьому стані людина може зіткнутися з нудотою, печією, здуттям живота або діареєю, пише Укрінформ.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Як заспокоїти кишечник у стресовий період? Середземноморська дієта. Людям, які переживають сильні емоції, рекомендується дотримуватися середземноморської дієти. В її основі лежить вживання овочів, фруктів, горіхів і цільнозернових продуктів.

Графік харчування. Щоб уникнути проблем із шлунково-кишковим трактом слід дотримуватися правильного розкладу прийому їжі. Не можна допускати переїдання.

Сон. Достатня кількість сну – дуже важливий момент при відновленні організму в період стресу. Повноцінний сон допоможе уникнути негативних наслідків.

Фізична активність. У багатьох людей через сильні переживання опускаються руки, їх затягує апатія. Але як би вам не хотілося сидіти на дивані і нічого не робити, потрібно змушувати себе рухатися. Влаштовуйте домашні тренування, і ви легше перенесете стрес, у тому числі спровокований епідемією коронавірусу чи грипу, й уникнете проблем з травленням.

ЗакарпатПост