Українські лікарі працюють над новими тестами на імунітет до коронавірусу

Українські інфекціоністи, використовуючи детекцію антитіл у перехворілих COVID-19, розширять можливості діагностики та лікування цієї хвороби.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила лікар-інфеціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська, пише Укрінформ.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Так, на питання про можливість використання крові перехворілих COVID-19 для того, щоб лікувати нею нових хворих, Голубовська зазначила: «Крім переливання плазми, про яке всі говорять, методи ІФА (імуноферментний аналіз) відкривають зовсім інші можливості в області діагностики. Це високочутливі методи, які важливі не тільки в гострому періоді, але і для тих, хто переносить захворювання безсимптомно. Адже кількість інфікованих і кількість хворих – це різні речі. І кількість інфікованих можемо виявити тільки шляхом таких ось досліджень”.

За словами Ольги Голубовської, «до сьогоднішнього дня у нас була можливість тестувати тільки швидкими методами, але вони мають зовсім іншу специфічність і чутливість, вони швидше – скринінг для самотестування”.

Тести ІФА, на думку лікаря, дозволяють тестувати перехворілих пацієнтів і в майбутньому допоможуть отримати специфічні імуноглобуліни, специфічні антитіла саме проти цього вірусу. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост