Що робити, якщо ви не уклали договорір із сімейним лікарем і захворіли на коронавірус

Варто нагадати. Дзвоніть “103”: що робити українцям без декларацій, які захворіли на COVID-19

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Українці із симптомами COVID-19, у яких немає декларації з сімейним лікарем, мають телефонувати на номер «швидкої допомоги» – 103, пише Укрінформ.

Про це на брифінгу  17 квітня нагадав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Якщо у вас з’явилися симптоми коронавірусної хвороби, тобто підвищення температури, сухий кашель, утруднення дихання, решта симптомів, і у вас не укладений договір з сімейним лікарем, ми радимо одразу телефонувати в екстрену меддопомогу 103 і розповісти про свою симптоматику. Залежно від стану буде відправлена або бригада екстреної допомоги, або бригада, яка зробить ПЛР-тест на COVID-19”, – сказав Максим Степанов.

Він також нагадав, що були внесені зміни в алгоритм укладення угоди з сімейним лікарем, відтепер це можна зробити онлайн.

Крім того, Максим Степанов наголосив, що тестування на COVID-19 проводиться за умови наявності відповідних симптомів. Також він нагадав, що пацієнти з легким перебігом хвороби мають залишатися вдома на самоізоляції, перебуваючи під наглядом свого сімейного лікаря. Пацієнти з важким перебігом госпіталізуються до лікарень. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост