Створили ідеально стерильну поверхню

Дослідники з Університету Пердью створили новий метод, за допомогою якого будь-яка металева поверхня стає смертельно небезпечною для стійких до ліків бактерій, таких як метицилін-резистентний стафілокок.

Розроблена вченими технологія одноетапного лазерного текстурування посилює антибактеріальні властивості міді. Метод можна використовувати на практиці, пише Укрінформ.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Наразі дослідники зайняті тим, щоб здопомогою свого методу зробити небезпечними для бактерій й інші металеві поверхні, а також полімери. Наприклад, імплантати з антимікробною поверхнею зможуть запобігати поширенню інфекції в організмі, а потреба в антибіотиках при відновленні після операцій відпаде.

Суть методу полягає в тому, щоб створити за допомогою лазера на поверхні металу нанорозмірний малюнок. Таким чином, площа поверхні збільшується, а мікроби, потрапляючи в її «складки» гинуть. Крім того, нова структура поверхні стає більш гідрофільною (краще утримує вологу). Обробка поверхні ортопедичних імплантатів лазером дозволить кістковим клітинам міцніше чіплятися за метал. Учені заявляють, що процес обробки поверхні досить простий і його можна застосовувати у промислових масштабах. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост