Site icon zakarpatpost.net

Які вітаміни з грядки весною мають бути на нашому столі

Весна нас радує природою, що прокинулася, сонечком, теплом. Однак, на жаль, у цю прекрасну пору року у нас починається авітаміноз. Але при правильному харчуванні можна його уникнути. Для цього дуже важливо вживати продукти, в яких міститься велика кількість потрібних нашому ослабленому організму вітамінів, пише Укрінформ.

Навесні найдефіцитнішим елементом для нашого організму стає вітамін С, який відповідає за те, щоб наш організм пручався різним інфекціям. Він міститься в цитрусових, смородині, шипшині, щавлі, також є в картоплі і бобових. Вітамін Д відповідає за засвоєння організмом кальцію, який також відповідальний за імунітет. Він міститься в рибі, печінці, молочних продуктах, також в курячих яйцях. Вітамін Е відповідає за функціонування м’язів, а також статевої системи. Міститься він у рослинній олії, шипшині, зелені. Вітамін В відповідає за роботу нервової системи, міститься в гречаній крупі, рисі, горіхах, свинячому м’ясі …

Для того, щоб не дати весняного авітамінозу атакувати організм, візьміть за правило хоча б раз на день з’їдати порцію свіжого салату.

А ще не забувайте про кислу квашену капусту. Її можна сміливо назвати лідером весняних продуктів, адже в 100 грамах квашеної капусти міститься до 20 мг вітаміну С, який зміцнює імунітет і перешкоджає передчасному старінню організму. Крім того, квашена капуста багата на вітамін А, вітаміни групи В, а також вітаміни К і U. Ці речовини запобігають виникненню багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, включаючи виразкову хворобу шлунка і виразку дванадцятипалої кишки. У квашеній капусті багато йоду і молочної кислоти, яка допомагає боротися з дисбактеріозом.

Звичайно, зараз можна купити будь-які овочі і фрукти в будь-який час року, були б гроші. Але ми з нетерпінням чекаємо першу зелень і овочі – огірки, редиску, салат і різноманітну зелень з грядки. А поки що спробуємо “дістати” більше вітамінів з тих продуктів, які зараз нам доступні. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост

Exit mobile version