Через закриття закарпатських ринків, фермери редиску згодовують худобі

Призупинення роботи закарпатських ринків викликало не лише обурення, але і паніку серед фермерів

Пан Василь із Ужгородського району вирощує в теплицях ранню капусту, огірки та редис. Просить за капусту 30 гривень за кілограм, а за пучок редису – 5 гривень. Нарікає, що за цей тиждень простою втратив біля 25 тисяч прибутку. Про вкладення каже, годі і рахувати. Бо коштів на підготовку, насіння, теплиці та все інше вклав в рази більше.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Розровів газеті «ЯСНО», що роздав багато свіжих овочів просто безкоштовно тим односельцям, хто у скрутному становищі, і не вирощує нічого. На підтримку з боку держави не вірить, бо вже має гіркий досвід з відшкодуваннями під час буревію, коли обіцяні кошти так і не отримав.

Петро Васильович, овочівник Мукачівського району, бідкається що збитки в нього будуть величезні, і повернути вкладені гроші не вдасться. Він реалізовував свою городину, зокрема, цибулю, салат, кріп та редис на трьох ринках: у Мукачеві, та на двох ринках Ужгорода. Через нестабільну роботу базарів, більшість редису згодував худобі. Пучок кропу продає за 8 гривень. Цибуля зелена коштує 5 гривень.

За словами продавчині Світлани, яка реалізовує в основному фрукти, вартість привозних імпортних фруктів і овочів зросла, в основному через курс долара та нестабільну поставку через кордон. І додає, що ажіотаж на лимони та імбир зник, але ціна залишилася високою.

Пані Наталія, яка реалізовує крупи, цукор, яйця (продає десяток за 20 гривень) каже, що ужгородці більше купують на ринку продукти з більшим терміном зберігання, і обирають дешевші крупи та макаронні вироби. Все через падіння доходів, бо більшість містян у розмові із журналістом ЗакарпатПост скаржаться, що запасів грошей лишилося на декілька днів. Багато хто вже заліз і в борги.

Більшість із опитаних продавців та відвідувачів ринку Зеленого базару в Ужгороді однозначно висловились, що рішення закрити ринки було неправильним, і обурюються, що у продовольчих магазинах та супермаркетах набагато більше порушується карантин, аніж на продуктових базарах. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост