В Ужгороді висадили дивовижні квіти, що є родичами помідорів та картоплі

Ужгород вкривається квітами. Нещодавно на Петефі в горщиках висадили петунії.

Агент газети «ЯСНО» сфотографував їх для тих, хто не має можливості через карантин вийти прогулятись вулицями міста.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Петунії зараз одні з найбільш поширеніших квітів, які використовуються для озеленення  міст, а чи знаєте ви, що на честь цих декоративних рослин названо навіть комету? А що найближчими родичами рослини є картопля і томати?

Про петунію існує і неймовірно гарна легенда. Жила собі якось файна дівка Петунія. Дуже вона любила в горах збирати квіти. Та жив у лісових нетрищах величезденний злющий-презлющий дракон. Якось він побачив дівча і захопився її красою. Оскільки страшний звірюга жив сам, особливо вечорами йому було сумно, тож він вирішив вкрасти собі дівку і милуватися нею, коли матиме бажання.

Опинившись у гігантському лігві дракона, Петунія обійшла приміщення і заспівала, та так, що на її голос позліталися пташки. Вони їй прощебетали у відповідь: «За твій прекрасний спів зробимо для тебе усе, що попросиш!»

Скориставшись ситуацією, кралечка попросила принести їй найкрасивіші квіти, щоб потім виготовити з них фарби для малювання. Отримавши бажане, на погляд Петунії впали стіни печери – вони були ідеальним полотном для малюнка. Дівчина замалювала всі стіни яскравими малюнками, драконові це сподобалося, і він вирішив відпустити Петунію.

Отже Ужгород навіть розмальовувати не потрібно, адже зараз на вулицях квітнуть яскраві і гарнющі петунії. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост