В Ужгороді цвіте рідкісна жовта магнолія. ФОТО

Коли в 70-х роках минулого століття у «Бруклінському ботанічному саду» (США) вперше зацвіла жовта магнолія «Elizabeth», ніхто не міг і уявити, з якою пристрастю селекціонери усього світу змагатимуться між собою у створенні нових і поліпшення вже існуючих сортів цього дерева.

Через чотири десятиліття гібриди жовтої магнолії дивують нас своїм барвистим розмаїттям. На нині існує багато сортів жовтих новинок і деякі з них агент газети «ЯСНО» сфотографував в Ужгороді.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Жовта магнолія має неймовірно розкішний вигляд. Вона, немов за помахом чарівної палички, надає весняним вулицям столиці Закарпаття незрівнянно ніжну розкіш і золоту розкіш!

Та й зацвітають ці дерева пізніше за інші, тож не помітити цю красу практично неможливо.

Квіти мають просто казкові форми і вирізняються вишуканою красою. Та й ще одна цікавинка. якщо інші сорти розквітають, коли на дереві зовсім немає листя. то ці бутони милують око в зеленому вінку листочків.

Тому сонячні кольори в Ужгороді, що прийшли на заміну рожевим, дуже прикрашають місто, а вишукані бутони нагадують величезних метеликів, що всілися на гілках погрітися на сонці. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост