Економіст пояснив, як забезпечити українців роботою

На створення робочих місць впливають обсяги економічної активності та інвестиції.

“Якщо говоримо про нинішню кризову ситуацію, то економічна активність залежить від зняття карантинних обмежень. Крім того, необхідно компенсувати зміни на зовнішніх ринках. Через глобальну депресію попит скотився, а тому зросла конкуренція. Потрібні додаткові зусилля, щоб втриматися там”, – розповів Gazeta.ua економіст Ярослав Жаліло.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

За його словами, питання інвестицій набагато складніше.

“Іноземні інвестори навряд чи будуть активно заходити в Україну. Ситуація не найкраща і в їхніх країнах. Потрібно стимулювати вітчизняних інвесторів. Вони мають створювати нові бізнеси, промислові та аграрні об’єкти, де зможуть працювати люди”, – наголошує Жаліло.

Пояснює, що в умовах кризи може зрости попит на роботу у тих сферах, які раніше не користувалися попитом в Україні.

“Урядова програма “Великого будівництва” може вирішити частину проблеми незайнятості серед українців. Раніше не всі хотіли працювати на будівництві. Це переважно робота для людей з невисоким рівнем кваліфікації, а тому нижчою заробітною платою. Зараз можливості заробляти в інших сферах суттєво скоротилися. Щоправда, створення нових робочих місць за рахунок будівництва означає появу тимчасових пропозицій роботи”, – підсумував економіст. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост