Їхній слиз омолоджує шкіру, але закарпатці їх топчуть ногами

Після дощу в Ужгороді на набережні повилізали равлики. Для когось делікатес, а для когось – шкідники урожаю. Останнім часом довкола равликів точиться багато розмов. Хтось їх вперто виганяє з присадибних ділянок, а хтось – уміло використовує. Більше того, з минулого року на Закарпатті проводяться навіть равликові перегони… а ще – діють ферми, де готують і розводять цих милих створінь.

Та користь равликів не в тому, що дехто їх умудряється з’їсти. І хтось із закарпатців це знає та утримує вдома слимаків із косметичною метою. Слиз, що вони виділяють, омолоджує шкіру, допомагає розгладжувати зморшки, а ще – знищує бородавки.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Також цікаво, що торік Україна експортувала 380 тонн равликів, — в чотири з половиною рази більше, ніж традиційного сала.

Але все ж закарпатці не надто пильнують на слимаків, на дорозі нерідко на них наступають, а врятуватися від людських ніг вони не встигають. Тому багатьох просто розчавлюють через необережність.

А газета «ЯСНО» радить землякам берегти равликів, бо вони надзвичайно корисні. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост