Як на Закарпатті хворі дерева приймають за божественні знамення

Природа – найкращий у світі художник. Іноді вона малює таке, що просто не може додуматися людський розум.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Деколи в деревах можна помітити і хрести, і різні символи, і навіть зображення, що нагадують людські обличчя. Їм потім поклоняються, їх вважають знаковими, прирівнюють до ікон.

Щось схоже знайшов агент газети «ЯСНО» і в Ужгороді.

Звісно, поклонятися стовбуру ми не радимо, але роздивитись красоти рекомендуємо.

Там хтось відрізав гілку і на зрізі утворилася цікава картинка. А під ним – виросла нова рослина.

Чим же унікальний світ довкола нас?

Передусім тим, що природа — це мистецтво Бога, його неперевершене творіння.

Утім люди, які себе позиціонують, як віруючі, гадають по-своєму…

30 жовтня 2010 у с. Березово, Хустського району в дереві було знайдено силует хреста. Місцевий житель Іван Тегза, вчитель фізкультури, прихожанин Св. Миколаївського храму, готуючись до зими почав рубати привезені з лісу дрова. Розколовши одне з них, побачив силует хреста, який не був перерубаний пилкою, хоча його зовсім не було видно зверху. Настоятель Храму прот. Димитрій Шутко оглянувши зображення приніс його в Хустське Єпархіальне Управління для обстеження. Відображення хреста знаходиться на обох половинках розколотого дерева і є досить глибоким. Архієпископ Хустський і Виноградівський Марк благословив освятити зображення хреста і помістити в сільському храмі, пише Україна аномальна. Примітно, що подібні зображення хреста в дереві були знайдені в декількох місцях єпархії. В даний час такі хрести зберігаються в с. Іза-Карпутлаш (Св. Миколаївський монастир), с. Грушево (Св. Архангело-Михайлівський Монастир), с. Липча (Св. Різдва Богородиці Монастир). У всіх відомих випадках, пила не зачепила зображення.

А там часом біологи в один голос твердять, що ніякого дива немає, виною всьому є різні грибкові захворювання, які можуть «малювати» на стовбурах дерев чудернацькі образи, в яких людина завжди розгледить саме те, що й хоче побачити. І ужгородське дерево є тому яскравим підтвердженням. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост