Чому Закарпаття не включили до регіонів, яким розвивати туризм допомагатиме держава?

Держтуризм обрав чотири області, які зробив пріоритетними у 2020 році. Це – Херсонська, Одеська, Івано-Франківська та Львівська. Саме вони можуть розраховувати на допомогу держави у сфері туризму.

Чому у списку немає Закарпаття?

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Чому після анексії Криму усі чиновники місцевого розливу разом з депутатами в один голос твердили, що у туристичному напрямку всі потоки хлинуть до нас і саме наша область має замінити Крим.

Чому цього не лише не сталося, а зараз у столиці відверто ігнорують Закарпаття?

Тому, що наші депутати та чиновники досі не заявили про себе, а львів’яни чи одесити,  наприклад, б’ють у всі дзвони, кличуть до себе туристів усіма можливими та неможливими способами, про що неодноразово раніше писала газета «ЯСНО».

Ніхто ж зі столиці не приїде і не запропонує області гроші на розвиток сфери, коли інші їх просять, вибивають.

У нас же, як завжди, після того, як назвали чотири пріоритетні області для розвитку туризму,  місцеві керівники почали шукати винних у Києві. Так-так… скалку в чужому оці помітили, а колоду у власному – ні! Камені полетіли в Укрзалізницю.  У нас її люблять проклинати ще з часів Москаля…  Але це смішно! Залізниця не має нічого спільного з Держтуризмом, це – різні структури. Просто легше з себе провину переставити на чужі плечі.

Взагалі у області над розвитком туризму працюється слабо, немає згуртованості.

Єдиний Ужгород може конкурувати з іншими областями, та цього неспроможний зробити жоден райцентр, жодне місто обласного підпорядкування.

Винні передусім міські голови. Утім, об’єднавшись, усі разом закарпатські міста могли б створити якусь спільну програму, тим більше що туристична сфера у області є пріоритетною і природа нам дозволяє приймати гостей.  Це була б чудова альтернатива заробітчанству.

Та біда, що в цьому напрямку усе що робиться – мізер, і то – хаотично,  область не має гідного туристичного бренду, не рекламується ніде, як ті ж Львів та Одеса, у нас погано розвинена інфраструктура, досі немає ладу з дорогами.

Тож хто винен у тому, що Закарпаття не включили до переліку областей, яким туризм допомагатиме розвивати галузь держава?

Безумовно – депутати, які з трибун Верховної Ради про це не заявляють, не кричать на весь голос, міські голови,  які абсолютно не зацікавлені у далекоглядних програмах залучення коштів, голови ОТГ, сільські голови та обласна влада. Саме вони не змогли звернути увагу Держтуризму на необхідність підтримки галузі у нашому краї і не думають, як виживатиме область після карантину, коли маса людей втратить роботу.  Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост