Якщо виконувати ці прості правила, рослини приживуться дуже швидко.

Пікіровка — це пересаджування розсади із загальної ємності в окремі стаканчики. Томатам, як і перцям, така процедура необхідна. Хоча, серед садівників досі немає єдиної думки з цього питання. Деякі вважають, що можна цілком обійтися без пікіровки — достатньо лише висівати насіння не занадто щільно. Але практика показує, що без пікіровки отримати міцні кущики томатів практично неможливо, інформує Ukr.Media.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Коли ж можна починати пікіровку? Фахівці вважають, що пересаджувати рослини із загальної ємності можна після того, як на них з’являться два основних листочки.

Як правило, помідори після пікіровки дуже швидко приживаються на новому місці, причому практично завжди дають потужну кореневу систему.

Проводячи пікіровку томатів в стаканчики, постарайтеся дотримуватися простих правил

  1. Стаканчики можна використовувати як торф’яні, так і пластикові. Перевага торф’яних в тому, що рослини, вирощені в таких стаканчиках, можна пересаджувати на постійне місце прямо в них.
  2. Поливати розсаду перед пікіруванням потрібно обов’язково, але робити це потрібно не безпосередньо перед пересадкою, а за два дні до того. Якщо поливати перед пересадкою, ґрунт буде дуже важким, тож велика ймовірність значно пошкодити кореневу систему. Ушкодженому корінню загрожує і занадто сухий ґрунт.
  3. Перш ніж вийняти з землі, рослину потрібно підкопати зубочисткою.
  4. Намагайтеся не тримати молоду рослину за стебло — вона дуже крихка, і її дуже легко зламати. Переносити рослину на нове місце потрібно, тримаючи її за кореневу систему, або за сім’ядольні листочки.
  5. Головний корінь при пікіровці зазвичай вкорочують на третину довжини. Втім, навіть якщо ви цього не зробите, рослина все одно добре приживеться.
  6. Заглиблювати саджанець під час посадки потрібно до рівня сім’ядольних листочків.
  7. Обов’язково добре ущільніть ґрунт навколо пересадженої рослини.
  8. Після закінчення пікіровки стаканчики потрібно рясно полити і поставити в прохолодне місце. Виключайте потрапляння прямих сонячних променів!

Якщо всі ці правила виконані, рослини приживуться дуже швидко. Через два-три дні їх вже можна буде знову поставити на світле підвіконня. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост