Новий тест на Covid-19 виявляє хворобу через добу після інфікування

У США створили новий тест на коронавірус, який дозволяє виявляти його вже за 24 години після інфікування — тобто тоді, коли у людини ще немає симптомів та за кілька днів до того, як вона зможе заразити інших.

Про це пише Укрінформ. з посиланням на The Guardian.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

“Вчені, які працюють на американське військове відомство, розробили новий тест на хворобу Covid-19, що потенційно здатний визначити носіїв вірусу, перш ніж вони зможуть поширювати хворобу”, – йдеться у повідомленні.

Координатори проєкту сподіваються, що за допомогою нового тесту за аналізом крові можна буде виявити наявність вірусу вже за 24 години після зараження людини – до того, як проявлятимуться симптоми, та за кілька днів до того, як носій вірусу буде здатним передати його іншим людям.

Наразі тест очікує схвалення Управління США з контролю за якістю харчових продуктів та лікарських засобів (FDA). Зазначається, що рішення регулятор може ухвалити протягом найближчого тижня.

За оптимістичними оцінками науковців, які брали участь у проєкті, виробництво тестів може початися в США вже в другій половині травня, за умови їх схвалення, а в перспективі щодня можна буде проводити до мільйона тестів. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост