Під час викопування бур’янів у своєму саду жінка знайшла скарб, але він не лише не зробив її заможною, а ледь не позбавив життя

Британка вирішила звільнити клумбу від бур’янів і, викорчовуючи їх, натрапила на цікаву знахідку. Жінка подумала, що це може бути цінна стародавня кераміка, однак помилилася — скарб не лише не зробив її заможною, але ледь не позбавив життя, адже її лопата наштовхнулася на бомбу, знищувати яку приїхала армія, інформує Ukr.Media.

Лулу Сирілло з міста Уеймут, Великобританія, працює у готелі The Royal Hotel Weymouth, однак через вимушену самоізоляцію опинилася замкненою у своєму заміському будинку вікторіанської епохи (кінець XIX — початок XX століття).

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Проживаючи однотипні дні, Лулу вирішила привести до ладу клумби на своєму задньому дворі. Жінка взяла лопату і 2 травня вирушила викорчовувати м’яту, яка заважала квітам, що зростають біля самої стіни цегляного паркану.

Зрізавши верхню частину рослин, Сирілло вирішила, що було б непогано позбутися і від їх коріння, тому зручніше взяла лопату та встромила її у землю. Відразу ж пролунав глухий стукіт. Вдаривши інструментом кілька разів, британка нарешті з’ясувала розміри загадкового об’єкта, захованого на глибині у вісім дюймів (двадцять сантиметрів) і викопала його.

Спочатку жінка сприйняла знахідку за величезний камінь і, не замислюючись, відкинула його убік, продовживши займатися викопуванням коріння.

“Я просто припустила, що це був великий камінь або щось подібне до цього, і кинула його у бік, не придивляючись”, — розповіла Лулу.

Закінчивши роботу, жінка згадала про свою дивну знахідку і ще раз глянула на неї, помітивши, що крізь грудки бруду проглядається срібна поверхня.

“Лише тоді я помітила срібло. Оскільки у мене вікторіанський сад, я вирішила, що знайшла старовинну кераміку або посуд з дорогоцінного металу”.

Лулу віднесла свій скарб на кухню і почала відмивати його від багаторічного бруду губкою з миючим засобом прямо у раковині. Однак звільнений від зайвого загадковий об’єкт виявився не схожим на вазу або графин, як розраховувала Сирілло, але і каменем він теж не був.

Не маючи жодного уявлення, що саме вона знайшла, британка сфотографувала щось металеве і опублікувала знімок на своїй сторінці у фейсбуці.

І практично відразу друзі жінки почали писати у коментарях, що її скарб зовсім не цінний, а дуже небезпечний, оскільки схожий на бомбу часів Другої світової війни. Лулу одразу ж видалила пост і викликала поліцію.

“Я дуже повільно вийшла із знахідкою на вулицю і поклала її якомога далі від будинку”.

Разом з поліцією до будинку Лулу приїхав армійський підрозділ саперів. Військові розповіли жінці, що її ділянка знаходиться неподалік від штабу мінометної бригади, яка захищала прилеглу військово-морську базу від нальотів німецької авіації під час війни.

Виявлений британкою циліндричний об’єкт виявився мінометним снарядом, що не вибухнув. Він не був пошкоджений часом та досі ще представляв загрозу.

“Мені сказали, що такі снаряди використовували для стрільби по німецьких літаках, а мій будинок міг бути місцем зберігання боєприпасів”.

Солдати забрали снаряд, вивезли його за межі населених пунктів і підірвали на березі моря. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост