Як Львів переманює сакурових туристів від Ужгорода

Ужгород через відсутність програми щодо розвитку та реклами міста в найближчі роки може втратити статус сакурової столиці України. Незважаючи на те, що тут сакури ростуть історично не перше століття, на те, що в місті стільки японських вишень, що на кожних 25 ужгородців припадає по сакурі, незважаючи на те, що ці дерева ростуть у найкращих місцях – біля історичних будівель і для фото це – просто неймовірні локації, що дерева є великі, розлогі, столітні,  на те, що в минулому році внутрішньо українські тури на милування сакуровим цвітінням були найдорожчими за всі можливі по Україні, Львів останнім часом почав перехоплювати цю ініціативу.

Чому? Це і з’ясовуватиме газета «ЯСНО» та сайт ЗакарпатПост.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Для початку – що маємо в Ужгороді. Місто насправді потопає не лише у сакурах. Тут дуже багато не менш привабливих рослин. Це – і райські яблучка, і юдині дерева, і магнолії різних кольорів, і екзотичні види каштанів, і тамарикс, і тюльпанові дерева, і платани, і липова алея… список можна продовжувати дуже довго, бо Ужгород можна впевнено назвати найбільш зеленим обласним центром України, з річкою, що протікає через усе місто, біля якої також багата рослинність. А ще – унікальний Боздоський парк із масою диких тварин. Так, він не в найкращому стані, над ним ще потрібно багато працювати, але там можна побачити і косуль, і лисиць, і білочок, і зайців, і їжаків, і багато інших  звірин. А ще ми маємо багато фазанів, диких качок, лебедів, що не перших рік виводять навіть потомство… Чи не рай природи?

Продовженння матеріалу читайте на сайті ЗакарпатПост завтра. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост