У селі, яке знаходиться у Польщі, вперше за останні 10 років народився хлопчик.

Юний поляк лише з’явився на світ, а вже став першим хлопцем у селі, причому буквально. На його малій батьківщині ось уже десять років як народжуються самі лише дівчатка, і тому проблем з нареченими у хлопчика точно не виникне. А його батьки отримали звання місцевих героїв і чекають на щедру нагороду від уряду, інформує Ukr.Media.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

За останнім статистичним дослідженням, у Польщі народжується значно більше хлопчиків, ніж дівчаток — у 2017 році у країні з’явилися на світ 207 тисяч майбутніх хлопців і лише 196 тисяч дівчат.

Проте село Мейсьце Оджаньске в Опольському воєводстві на півдні Польщі протягом ось вже десяти років залишається винятком — у ньому протягом усіх цих років не народився жоден хлопчик.

Для сільськогосподарського населеного пункту, чисельність населення якого ледве перевищує 300 жителів — це справжня проблема. Усю важку роботу у полі, та й взагалі у селі, доводиться виконувати жінкам.

Дівчата служать у поліції, водять сільськогосподарську техніку і навіть гасять пожежі — саме жіноча пожежна команда, відправлена селом на регіональне змагання з пожежогасіння серед добровольців, і привернула увагу усієї країни до Мейсьце Оджаньске. Адже зазвичай на конкурсі присутні лише хлопці.

У село почали приїжджати лікарі, щоб спробувати виправити ситуацію. Вони проводили обстеження місцевих мешканок і рекомендували бажаючим народити хлопчика дотримуватися дієти, багатої на кальцій. Правда, це не допомагало.

Влітку 2019 року староста села Раймунд Фрішко пообіцяв, що перша ж родина, у якій народиться хлопчик, отримає нагороду. Але ось яку саме — досі залишається таємницею. Відомо лише, що серед можливих варіантів розглядали перейменування однієї з вулиць на честь малюка або ж пропозицію назвати його ім’ям дуб.

І ось 2 травня 2020 року нарешті відбулася довгоочікувана подія — у родині місцевих жителів Гжегожа і Анни Мілек народилася друга дитина — хлопчик, якого назвали Бартеком. Пологи були важкими, і мамі нової знаменитості довелося робити операцію, але все закінчилося добре.

“Операція повернула мене до життя і зробила подвійне диво, адже Бартек — не просто хлопчик, а хлопчик з Мейсьце Оджаньске. Він вимагає від мене багато уваги, близькості і чутливості, як і будь-яка новонароджена дитина,” — сказала Ганна.

Тепер на родину Мілек чекає обіцяна старостою села нагорода — Раймунд Фрішко не став відмовлятися від своєї обіцянки, але обмовився, що через пандемію коронавірусу урочисту подію доведеться перенести.

“Це чудові новини, особливо у час, коли ми усі маємо справу з пандемією коронавірусу, але через це нам доведеться почекати з нагородою,” — сказав Фрішко.

За словами медиків, зараз мама з Бартеком досі ще перебувають у лікарні, фахівці уважно стежать за їх станом і можуть з цілковитою упевненістю сказати, що довгоочікуваний хлопчик народився здоровим. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост